Αγαπητά μέλη και συνάδελφοι,
Σας ευχόμαστε μία χρονιά με υγεία, αγάπη και δημιουργικότητα για όλους. Παράλληλα θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι οι προσπάθειες του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων Αθηνών για την κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας όχι μόνο δεν έχουν σταματήσει αλλά συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση και συντονισμό προς όλους τους αρμόδιους φορείς. Συγκεκριμένα : Ο Σ.Α.Α., επέδωσε επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου στη Σαντορίνη.
Αντιπροσωπεία του ΣΑΑ, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο τον Οκτώβριο 2019 για το Φόρο Πολυτελείας.
Αντιπροσωπεία του ΣΑΑ και της Ομοσπονδίας παρουσίασε το θέμα και τα προβλήματα που προκαλεί στον κλάδο, ο Φ.Π. στον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Γιάννη Μπρατάκο, σε συνάντηση που έγινε στις 6 Δεκεμβρίου 2021.
Εν συνεχεία ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Γιάννης Μπρατάκος απέστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και τον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας.
Μήνυμα προέδρου ΕΒΕΑ
«Αίτημα κλάδου αργυροχρυσοχοΐας
Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, απέστειλε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Μπρατάκος. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ έθιξε το ζήτημα της κατάργησης του ειδικού φόρου πολυτελείας 10%, που πλήττει σημαντικά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της αργυροχρυσοχοΐας και εισαγωγής ωρολογίων από πολύτιμα μέταλλα, από την εισαγωγή του αντίστοιχου νόμου το 2010, ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και της ένταξής της στον Τριμερή Μηχανισμό Στήριξης. Ο κ. Μπρατάκος υπογράμμισε τη δυναμικότητα και τη σημασία του κλάδου στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι οι σημαντικές δυνατότητες που παρουσιάζει για την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας, απειλούνται από τη διατήρηση του φόρου πολυτελείας, ο οποίος δημιουργεί συνθήκες άνισου ανταγωνισμού των ελληνικών επιχειρήσεων στην περιφερειακή και τη διεθνή αγορά, με αποτέλεσμα τη μείωση των πωλήσεων και εισροής συναλλάγματος, τη συρρίκνωση της εγχώριας παραγωγής και την απώλεια θέσεων εργασίας. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ σημείωσε ότι οι μειωμένες πωλήσεις καθιστούν τον εισπραττόμενο φόρο πολυτελείας 10%, υποπολλαπλάσιο έσοδο για το κράτος από την προκύπτουσα απώλεια πολλαπλάσιου ΦΠΑ.» Οι προσπάθεια για την κατάργηση του Φ.Π. θα συνεχιστεί και το 2022, με ένταση και προς όλους τους αρμόδιους φορείς, μέχρι να επιτύχουμε τον στόχο μας.
2024 @ saath.gr